Változatos programokkal készül a budapesti állatkert fennállásának 155. évfordulójára, a városligeti intézmény többek között szakvezetéssel tartott sétákkal, előadásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket szombattól hétfőig - tudatta a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a fővárosi intézményt 1866. augusztus 9-én, a déli harangszóra nyitották meg. A világ egyik legrégebbi állatkertjének számító városligeti intézmény "születésnapja" idén hétfőre esik, így a jubileumi programok már a megelőző két hétvégi napon elkezdődnek, vagyis szombattól hétfőig tartanak.  

Az ünnepi hétvégén többek között állatkerti sétákat tartanak szakveztetéssel, előadást hallható a Nagyszikla titkairól, valamint az elefántokról és a vastagbőrűekről. Kézműves foglalkozásokat szerveznek a Pálmaház teraszán és Macis gyerekfoglalkoztató programon is részt az vehetnek az érdeklődők az Indiaházban.

A budapesti állatkertbe szombaton és vasárnap ellátogatók beszélgetést hallhatnak híres nevelőszülőkkel, valamint kvízjátékon is részt vehetnek. Az érdeklődők szombaton egyebek mellett a Matiné Zenekar, vasárnap az eleveN gyerekzenekar és a Kiskalász Zenekar, hétfőn a Bach Mindenkinek Fesztivál 2021 programsorozat részeként a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjét, valamint a Veronaki Zenekar családi koncertjét hallhatják.  

Csütörtökön közzétették az első fényképeket a budapesti állatkertben nemrég született vörös pandáról, a felvételek az ilyenkor esedékes állatorvosi vizsgálat során készültek, amelynek során azt is megállapították, hogy a kölyök hím ivarú. Az emlős nemrég múlt egy hónapos, vagyis az ország állatkertjeiben élő vörös pandák közül jelenleg ő a legfiatalabb.  

A vörös panda, valamint vörös macskamedve néven is ismert panda (Ailurus fulgens) Ázsia belsejében, a Himalájában és az attól keletre eső hegyvidékek erdőségeiben őshonos. Veszélyeztetett fajnak számít, melynek természetvédelmi célú állatkerti szaporítását nemzetközi tenyészprogram hangolja össze. A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarországon elsőként, 1990 óta foglalkozik ezzel az állatfajjal, és a hazai állatkertek közül elsőként is sikerült szaporítani őket 1992-ben.  

A részletes születésnapi programkínálat a zoobudapest.com weboldalon található - áll az összegzésben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 387 546 megtekintés

Videó: 45 460 278 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6384082

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh