Szeptembertől jelentősen emelkedhet a lakhatási kiadásaikkal összefüggésben támogatásra jogosult családok száma. Az új szabályozás értelmében emelkedett a jövedelemhatár, amelyen belül igényelhető a támogatás, másrészről azt valamennyi, a lakhatással összefüggő költségre kiterjesztették.

Eddig azok a háztartások igényelhették a segítséget, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladta meg az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékát ( 42.750 forint), ez a határ 250 százalékra, 71.250 forintra emelkedik. A korábbiakkal szemben nem csak a földgázzal fűtők, vagy távfűtéses lakásban élők kaphatnak hozzájárulást, hanem azok is, akik például fával, szénnel tüzelnek.

A támogatást egyebek között lakbérre, albérleti díjra, közös költségre, csatornahasználati díjra, a szemétszállítás költségeire, a villanyáram, vízfogyasztás költségeire is lehet kérni.

A megítélt összeg (jellemzően 2500-6600 forint havonta) a döntéstől függően természetben, a készpénzben, illetve vegyesen is folyósítható.

A kérelmek szeptember elsejét követően nyújthatók be a polgármesteri hivatalokban, a támogatottak pedig már attól a hónaptól kezdődően megkapják az összeget.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 361 933 megtekintés

Videó: 43 659 017 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6202950

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh