A dávidföldi Bartók Béla utcában kezdődött meg a napokban az első idei útfelújítási projekt Komlón. Nem ez lesz természetesen az egyetlen: több városrészben is jelentős beruházások várhatóak.

A tavalyi év nagyszabású útfelújításai közül is kiemelkedett a sokáig a város legrosszabb állapotú utcájának tartott Munkácsy több mint négyszázmillió forintos rekonstrukciója. A munka részeként több csatlakozó mellékutca felújítására is sor kerül. A Lehár Ferenc utcában és a Mecsekfalui úton már tavaly végzett a kivitelező, a Bartók Bélában pedig a napokban indult el a munka. „Első lépésben az eddig hiányzó szegélyköveket rakjuk le abban az ütemben, ahogy az időjárás lehetővé teszi. Tavasszal pedig következhet az aszfaltozás” – vázolta fel a menetrendet Polics József polgármester.

A munkákra az önkormányzat még tavaly különített el 22 millió forintot. „A Munkácsy utcára 385 milliót nyertünk pályázaton. Ezzel az év végéig el is kellett számolnunk, így ebből a már elkészült építkezéseket fedeztük. A Bartók Béla utcai felújítás így teljes egészében saját erőből történik” – magyarázta a polgármester.

A viszonylag kis forgalmú dávidföldi mellékút csak a kezdete lesz az idei komlói útépítési programoknak. A legfontosabb kétségkívül a város fő ütőerének, a Kossuth Lajos utcának a rekonstrukciója lesz, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fog elvégezni. Emellett teljes körű felújítás vár a Templom tér – Bajcsy-Zsilinszky utca környékére is. Itt az év során új útszegélyek, csapadékvíz-elnyelő aknák és járdák épülnek és természetesen a burkolat aszfaltozása sem marad el.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 063 891 megtekintés

Videó: 48 286 073 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919387

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh