A tavalyi kettő után idén már öt önkéntes napot szervezett munkatársainak a pécsi Hauni Hungaria. A gépgyár dolgozói többek között óvoda, iskola és kórház felújításán és szépítésén is dolgoztak a szabadidejükben, a megye több városában.

Tavaly tavasszal több mint negyven haunis kolléga gyűlt össze egy Pécs kertvárosi lakótelepén lévő kutyafuttató renoválására a vállalat történetének első önkéntes napján. A túljelentkezés miatt ráadásul nem is jöhetett mindenki, aki szeretett volna. A sikeres kezdés egyértelművé tette, hogy érdemes folytatni ezeket a rendezvényeket.

Idén nyáron öt projektet valósítottak meg a haunisok önkéntes munkában Pécsett és a megye további városaiban. Egy kivételével ráadásul ezeket a munkatársak maguk kezdeményezték. Főleg az otthonaik közelében választottak ki olyan helyeket, amelyekre ráfért némi karbantartás. Így jutott el egy haunis csapat a pécsváradi játszótérre, a komlói Gagarin Általános Iskolába és a pécsi Radnóti és Németh László utcai óvodákba. Kerítéseket, udvari játékokat és beltéri helyiségeket festettek-renováltak a szabadidejükben a cég dolgozói. Ezeken túl tavasszal részt vettek a Nevetnikék Alapítvány Mesefal-akciójában, színes rajzfilmfigurákkal festve tele a pécsi gyermekklinika zordon kórház-fehérségű falait.

Az önkéntes napok közös vonása volt, hogy a Hauni nem csak a munkásokat és a szükséges szerszámokat-anyagokat biztosította, hanem valamilyen extra adományt is juttatott az adott intézménynek. A pécsváradi játszótér például az üzemben gyártott kukákkal és egy új játszótéri elemmel is gazdagodott, a pécsi óvodákban pedig fedett beálló és szintén játszótéri elemek épültek.

Az önkéntesség az idén 25. születésnapját ünneplő pécsi gyár hosszú távú terveiben is szerepel. „Fontos számunkra, hogy cselekvő és hasznos tagjai legyünk a minket befogadó közösségnek. Sokféle módon támogatunk társadalmilag hasznos tevékenységeket: szponzorációval, adományokkal és a legújabb elemként önkéntes munkával, amit a kollégáink a leginkább magukénak éreznek” – értékelt Katona Gábor ügyvezető.

Forrás: Hauni Hungaria Gépgyártó Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 097 007 megtekintés

Videó: 48 322 845 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923823

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh