A 2020-as költségvetés második – befejező – fordulója lesz jövő csütörtökön a testület előtt. A végleges döntések előtt kérdeztük a jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottság elnökét, Dr. Barbarics Ildikót.

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ szerint kell, hogy döntsön Komló Város Önkormányzat Képviselő testülete.

A 2020-as költségvetés tervezetéből még jócskán le kell faragni – nyilatkozta a bizottság elnöke. Az előző években a Komlón lefolytatott beruházások nagyon megterhelték a város költségvetését, mert szinte egyik beruházás sem állt meg a tervezett költségnél, hanem azok közel másfélszeresébe kerültek. Erről a lakosság nem sokat tud, pedig közpénzekről beszélünk.

Törekedni fogunk arra is, hogy minél több komlói vállalkozó értesüljön a pályázati lehetőségekről.

A város intézményrendszerének stabilitása nagyon fontos a költségvetésben, hogy a tanárok, orvosok, ápolók, adminisztratív dolgozók stb. megélhetése biztosítva legyen. Ugyanakkor ki szeretnénk vizsgálni a cégeken belüli párhuzamos tevékenységeket, a kiszervezett megrendeléseket a gazdaságosabb működés biztosítása érdekében.

A kommunikációt komplexen kívánjuk kezelni . A város újságja kimondottan pártérdekeket szolgált, a komlo.hu is ugyanilyen beállítottságú hírekkel volt tele, ezért nem láthattak a komlóiak tisztán. Komlón független médiumokra van szükség, ahol hozzáértő emberek dolgoznak, ezért ezt a feladatot egységesen kívánjuk kezelni. Többek között olyan médiát  szeretnénk, amely a városmarketing feladatainak is megfelel.

Ezen túlmenően a bizottság döntött arról is, hogy a nemzeti és városi ünnepeinken, az ünnephez kötődő beszédeket olyanok mondják el, akik nem politikai vonalakat visznek az ünnepségbe. Ezek legyenek olyanok, akiknek szívügyük az adott ünnepség. Ezzel nem kívánjuk a polgármestert megfosztani a felszólalástól, de az ünnep az legyen a város ünnepe ne a politikáé – fogalmazott a képviselőasszony.

A költségvetés Komló városáról szól, ezért a tisztelt városlakók ténylegesen keressék bátran a területi képviselőjüket, mert önökkel együtt kívánunk gondolkodni, észszerűen megoldani a helyi problémákat.

A teljes interjút a Komló és Térsége Televízió legközelebbi adásában (vasárnap 10 és 15 órai adásban, ill. az ismétlésekben hétfőn, kedden és szerdán 19 órai kezdettel) láthatják.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 693 687 megtekintés

Videó: 48 906 034 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023370

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh