Tárcsán sült csirke, pulykapörkölt és többek között grillezett padlizsán illata lengte be június 24-én a Szilvási Közlekedési Parkot. A program zárását követően kijelenthető, hogy az első alkalommal megrendezett családi sütő-főzőnap jó ötletnek bizonyult.

Több generáció töltötte el együtt június utolsó előtti vasárnapját a szilvási helyszínen rendezett családi főzőversenyen. A remek időben lezajlott nap azonban nemcsak az étkekről szólt. Ingyenes játékok, pedálos közlekedési eszközök, zene, sportolási lehetőség fogadta a résztvevő családok minden generációját.

A főzőverseny rendkívül szoros verseny hozott. A zsüri tagjai – Kupás Tamás Levente alpolgármester, önkormányzati területi képviselő, Fóris Zoltán, a Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke, valamint Csonka Attila, a Labirint Word Kft. képviselője – az étel ízének harmóniája, az étel állaga és megjelenése, színe, szervírozása alapján vetette össze a nevezett tíz csapat produktumát.

Döntésük szerint az 1. helyen a Nyers család végzett, tárcsán sült csirkéjük győzte meg leginkább a grémiumot, 2. helyezett a Szentistványi csapat lett, „Szentiványi éji álom”fantázianevű alkotásával, míg a 3. helyet a Szilva család, sült csirkéje érdemelte ki.

A további 7 résztvevő mind a 4. helyen végzett: a tálakban pulykapörkölt, gulyásleves, marhapörkölt, marha-sertés vegyes pörkölt, baromfi-pörkölt, sült csirke és hal, grillezett padlizsán várta a kóstolókat.

A támogatóknak köszönhetően az első három helyezett csapat oklevelet és vásárlási utalványt vehetett át a zsűritől, de a verseny valamennyi résztvevőjét jutalmazták.

Az első helyezett Nyers család önzetlenül felajánlotta a vásárlási utalványát, melyen – a beváltást követően – a családi napon résztvevő gyerekek között jégkrémet osztottak ki a szervezők.

A családi főzőnap támogatói voltak: Musitz Béla főszervező, Kupás Tamás Levente alpolgármester, városrészi képviselő, Komló Város Polgármesteri Hivatala, Nagycsaládosok Komlói Egyesülete, Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület, Babirád Kft.- Mágocs, Pécsváradi Agrover Kft., valamint a Lakics Kft., és a Komló-Víz Kft.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 902 542 megtekintés

Videó: 49 073 304 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055576

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh