Ígéretéhez híven a komlói önkormányzat elkezdi a városi térfigyelő-rendszer első ütemének építését. A közbiztonságot erősítő első 3 kamerát a napokban, a készülő új bányász emlékműnél szerelik fel.

Az utolsó simításokat végzik már a munkások a Komlói Napok második napján, szombaton felavatandó új bányász emlékművön. A város évtizedeken át gazdaggá tevő szénbányászok előtt tisztelgő kompozíció már lényegében készen van, az utolsó hétre csak köz-világítás és a térfigyelő-rendszer kiépítése maradt.

Polics József polgármestertől ugyanis megtudhattuk, a kamerahálózat bővítésének első ütemére ezekben a hetekben kerül sor. – Először a bányász emlékmű környékén szereljük fel a berendezéseket, hogy megóvjuk a rongálásoktól. Hamarosan a belvárosban, a Berek utca, buszpályaudvar térségében kerülnek ki újabbak az oszlopokra. Ezek egyrészt 360°-os szögben forgatható dómkamerák, másrészt pedig rendszámfelismerő szoftverrel felszerelt eszközök lesznek. – foglalta össze a technikai részleteket a polgármester.

A térfigyelőktől Komló a közbiztonság és a lakók szubjektív biztonságérzetének javulását várja. A helyben szerzett eddigi tapasztalatok és más városok eredményei alapján ugyanis a berendezések komoly bűnmegelőző hatással bírnak, baj esetén pedig nagyban megkönnyítik a felderítést.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 914 344 megtekintés

Videó: 49 079 771 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056647

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh