Hiszünk abban, hogy a megyeszékhelynek és Komlónak kart-karba öltve kell együtt fejlődnie – mondta el Hoppál Péter országgyűlési képviselő komlói sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Polics József Komló város polgármestere hétfő reggel tartott sajtótájékoztatóján számolt be a 2014-es év sikereiről, valamint az előttünk álló év kihívásairól, a területet érintő tervekről, elképzelésekről.

–A 2014-es évben a szocialisták által a településre hagyott 3,5 milliárd forintos adósságot sikerült a kormány segítségével 0 forintra redukálni, az intézményeink a csőd széléről, mára fenntarthatóvá váltak, számos út, köztük a Komló- Mánfa összekötő út megújult, iskolánkban elindult a vájárképzés, megnyitottuk a vasasi bányát. – kezdte el sorolni Polics József polgármester az elmúlt év/évek legfőbb eredményeit. – Az önkormányzat által beadott pályázatokon sikeresen szerepeltünk, energetikai fejlesztések valósultak meg, 2014 decemberében 236 millió forintot nyert el a város csak közvilágítási rekonstrukcióra, melynek következtében a rezsicsökkentés útjainkon, tereinken is, 21. századi technikával valósul majd meg. További 300 millió forint vissza nem térítendő, 100 %-os állami, működési támogatást kapott Komló Város Önkormányzata a korábbi ÖNHIKI (önhibáján kívül hátrányos helyzetű települések kiegészítő költségvetési támogatása) támogatás jogcímén.

–Nem lehetünk azonban elégedettek. Nagy előrelépések történtek Komlón, Pécsett és a térségben is, azonban sok munka vár még ránk. – folytatta Hoppál Péter a település országgyűlési képviselője. – A munkanélküliség, többek között a közfoglalkoztatás értékteremtő programjának is köszönhetően évről-évre (2010-ben 27%, 2014-ben 9,4%) csökken, elsődleges célunk azonban a munkahelyteremtés, mely nem csak Komló, hanem a megyeszékhely közös érdeke is. A minimálbér-emelés és a nyugdíjemelés mértékében is jelentősen haladtunk előre, a nyugdíjak megőrizték vásárlóerejüket, a 2015-ös költségvetésben infláció feletti, 1,8%-os nyugdíjemelés, és 3,5%-os minimálbér-emelés van.

A 2014-es év végén elindult az új hét éves európai uniós ciklus, melynek következtében a ciklus első éve, 2015 a gazdaságélénkítés nagy programjának első éve lesz. Pécs, Komló és a baranyai térség több TOP (Területfejlesztési Operatív Program) és GINOP (Gazdaságfejlesztési Innovációs Operatív Program) pályázatban is szerepel, mely a komlói emberek mindennapjait segítő, közjót szolgáló beruházások, a hosszútávú gazdaságfejlesztés és a települések fejlődésének a kulcsa.

Forrás: sajtóközlemény

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 700 500 megtekintés

Videó: 48 911 584 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024477

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh