Fergeteges hangulat, jókedv, finom ételek és italok, gyönyörű viseletek, színes programok - mindez csak apró részlete annak, amit a látogatók a múlt hét végén Pécsváradon tapasztalhattak. A rekord létszámban érkező látogatók az esős - borús időben is jól érezték magukat, maradandó élménnyel távoztak a városból.

A jövőre ötven éves Pécsváradi Leányvásár idei programja méltónak bizonyult a messzire visszanyúló hagyományhoz. A szervezők szerint a három napos rendezvény sikerességét már a pénteken tapasztaltak előrevetítették: ezen a napon a korábbi években csak kiállítás - megnyitót tartottak, ám idén a pécsváradiak és a környékbeli települések lakói is jelentős számban vettek részt a megnyitón, az Ocho Macho koncerten és az azt követő UnterRock utcabálon is, kitűnő hangulatban.

A szombat még ennél is vendégcsalogatóbbnak bizonyult, ugyanis az esemény szoros értelemben vett kulturális része – néptánc együttesek, népdalkórusok fellépései - is népszerű volt, nagyon sok látogatót vonzott a városba.

A könnyűzenei programokról, Charlie, majd a Magna Cum Laude koncertjéről, illetve a Művelődési Házban tartott bálról nem is beszélve. A szervezők azt mondják, aznap a Pécsváradra vezető 6-os számú út hosszabb szakaszán is végig álltak, annyian érkeztek a programokra. Bevált az az elképzelés is, hogy a két helyszínen felállított színpadok egy-egy fő programja nem gyengítette egymást, a közönségből mindenki megtalálhatta a saját érdeklődésének megfelelőt. Vasárnap pedig egyebek mellett a menettánc, a „Leányvásár Szépe és Legszebb Párja” választás, valamint a gála a Mecsek Táncegyüttessel biztosították, hogy továbbra se lankadjon a látogatók érdeklődése.

- Rendkívűl jólesett a szervezésért, a programokért kapott sok gratuláció, engem is sok ember megállított, kezet fogott velem és azt mondták, ez az igazi Leányvásár - mondja Zádori János a város polgármestere. – Az idősebbek többen is hangsúlyozták hogy emlékeik szerint ez volt a legjobb Pécsváradi Leányvásár.

Zádori János kiemeli, milyen hatalmas érdem hogy az esemény nem került pénzébe az önkormányzatnak, minden költséget a szponzorok álltak. Ráadásul idén a borászok és árusok is elégedettek voltak, mindhárom nap jelentős számban fogadták a vendégeket. Volt olyan borász, aki egyik nap nem tudott „kitartani” ugyanis elfogyott az aznapra szánt készlete. A Leányvásár logójával díszített valamennyi borospohár is gazdára talált. És ha már bor: a „Leányvásár bora” versenyen a Mokos Pincészet Cabernet Sauvignon Barrique nedüje nyert. Egy esztendeig tehát az lesz a Pécsváradi Leányvásár hivatalos bora, melyet hamarosan bárki megkóstolhat az önkormányzat által üzemeltetett István Király Étteremben a várban.

A Leányvásár társprogramja a 49. Mecsek Rally is jól sikerült. A pécsváradi futamok ugyan okoztak némi fennakadást a közlekedésben, de a verseny izgalmai mindenkit kárpótoltak a kellemetlenségekért.

Pécsvárad polgármestere még vasárnap, az ünnepélyes záróbeszédében úgy fogalmazott: nagyon örült annak hogy ilyen jól sikerült a rendezvény és mindenkit visszavárnak jövőre is!

A szervező stáb már most ötletel azon hogy hogyan, mivel készüljenek és ígérik, a következő Leányvásár az ideinél is színvonalasabb lesz!

Forrás: Pécsvárad Város Önkormányzata

Fotók: Lévai Gábor

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 845 971 megtekintés

Videó: 49 024 001 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7044299

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh