December 2-án Komlóra látogat Joulupukki, az igazi Mikulás. Ennek alkalmából színes programcsokorral készül a város a télapó fogadására.

Szinyákovics Bélának, a világbringásnak köszönhetően a komlói gyerekek is találkozhatnak a lappföldi mikulással. Már most az ünnephez kapcsolódó rendezvényeken vehetnek részt a kicsik a József Attila Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületében.

December 4-ig, előzetes bejelentkezés alapján mikulásváró foglalkozásra várják a gyerekeket. A kreatív kézműves foglalkozáson mindenki ráhangolódhat a nagy eseményre.

Óvodás és kisiskolás csemetéknek rajzpályázatot hirdet az intézmény. A pályázat témája: ti milyennek képzelitek el az igazi mikulást. Az elkészült művekből kiállítást rendeznek a könyvtár épületében. A rajzokat november 28-ig lehet leadni az intézményben.

Már működik a könyvtár épülete előtt felállított Mikulás levelesládája. December 2-ig lehet bedobni a mikulásnak szánt üzeneteket, leveleket, rajzokat, kívánságokat.

A Fidelitas Komlói Csoportja szintén rajzpályázatot hirdet óvodás gyerekek részére Hol lakik a mikulás címmel. A Hotel Béke Sziget Fidesz irodájában várják az elkészült alkotásokat november 25-ig.

A nagy napon, december 2-án útra kel a Mikuláshintó, hogy meglátogassa városunk oktatási intézményeit.

12.30-kor a Városház térről indul Joulupukki a helyi mikulással karöltve. A kökönyösi Gagarin iskolához 12.40-kor érkezik. Ezután szilvásba visz az útja, 12.50-re ér a Szilvási iskolához, öt perccel később pedig a Felsőszilvási intézménynél lesz látható. Innen 13.10-kor érkezik az EGYMI Tompa Mihály utcai épületéhez, majd 13.20-kor már a Kenderföldi iskola diákjai láthatják a Gagarin utcában. Befejezésül a Kodály iskolához fut be a Mikulás hintója 13.40-kor.

14.00 órakor a Komló Városi Sportközpontban találkozik a mikulás az óvodás és első, második osztályos gyerekekkel. A rendezvényen Tamás Éva játéktára is szórakoztatja a kicsiket „Kopogós Mikulás” címmel.

A programon csak a város óvodásai, kisiskolásai vehetnek részt szervezett csoportokban, pedagógus kísérete mellett.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 060 636 megtekintés

Videó: 48 279 729 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918591

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh