Egyre közelebb kerül célja eléréséhez bringásunk, a komlói sportoló a napokban elérte Portugáliát!

Július 5-én érkezett a legnyugatibb országba Béla, hogy még egy utolsó erőbedobással meghódítsa a Nyugati-fokot. A nyugdíjas teljesen egészséges, jól érzi magát és barátsággal üdvözli barátait, ismerőseit és az útját figyelemmel kísérőket.

Mint azt már megszoktuk, Béla bárhol talál magyarokat, akik hírét hozzák Komlóra. Számos kedves honfitársunkkal üzent már a nagyvilág több pontjáról, fotókkal kísérve mondanivalóját. Nos, július 6-án éppen fordítva történt: távol hazánktól egy Spanyolországban élő magyar hölgy kereste meg Szinyákovics Bélát, mert elképedve hallotta hogy egy magyar kerékpáros tért be a portugál boltba. Hajnalka így írt nekünk az eseményről:

A boltban a két portugál eladónak egy szavát se értettük, de mikor azt mondta az egyik, Hungria, arra felkaptam a fejemet. Kíváncsiságomnak nem tudtam ellenállni, így spanyolul megkérdeztük, miért beszélnek Magyarországról? Az eladó tört spanyollal mesélte, hogy az előbb tért be a boltba egy biciklis férfi, aki kempinget keres a közelben és Magyarországról indult. El se akartuk hinni...

Aztán ahogy a szállásunk felé tartottunk, megláttuk A Biciklist a magyar zászlóval. Fene se gondolta volna, hogy a világ végén, Portugália egy kicsi óceánparti falujában, Azenhas do mar utcáján egy magyarral fogunk találkozni. Behívtuk Bélát egy teára és meghallgattuk szinte hihetetlen útjának történetét. Az ő kérésére küldöm ezt az emailt és a fotót. Örülök, hogy találkozhattunk és minden jót kívánunk a továbbiakban! Hajnalka és  Alvaro vagyunk, Spanyolországban élünk Sevilla mellett egy kis faluban, nászútra utaztunk Portugáliába.

Ezúttal Bélának kérnie se kellett a segítséget a híradáshoz...Grandiózus vállalkozásához szeretettel gratulálunk!

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 473 megtekintés

Videó: 47 970 834 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887774

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh