A Petőfi tér és környékének rehabilitációja adhat újabb lökést a komlói tenisznek. Az önkormányzat és a Komlói Tenisz és Sí Klub több szakaszban korszerűsíti a kökönyösi pályát és a hozzá tartozó épületeket, hogy új lendületet adjon a sportágnak a városban.

A nyolcvanas években tömegsportnak számított a tenisz Komlón. A városi csapatbajnokságba évről-évre benevező 16-18 együttes és az országos versenyeken is feltűnő komlói sportolók bizonyították, hogy aktív teniszélet volt a városban. Az elmúlt évek azonban inkább a visszaesésről szóltak. Pénzhiány miatt a pályák és a hozzájuk tartozó létesítmények állaga fokozatosan leromlott, a következmény pedig a sportolók elmaradozása lett.

Az önkormányzat és a Komlói Tenisz és Sí Klub összefogása azonban lehetőséget teremt az újrakezdésre. Az egyesület két pályát is felújított a kökönyösi teniszcentrumban és a helyi közfoglalkoztatottak segítségével rendbe tette ezek környezetét is. A következő, még jelentősebb lépés a klubház felújítása lesz, amely bekerült a Petőfi tér környékének rehabilitációjára elnyert, sikeres pályázatba. Szigetelés, a nyílászárók és az épületgépészeti elemek cseréje, az öltözők, vizesblokkok teljes felújítása és napelemes rendszer kiépítése is szerepel a tervek között. A több mint harminc éves épületen ez lesz az első komoly „nagyjavítás”.

„Jobb körülményeket kínálva újra vonzóvá tudjuk tenni a sportágat a városban. Szeretnénk visszacsábítani azokat, akik korábban teniszeztek és nyitni akarunk a gyerekek felé is. A komlói iskolák ingyenesen tarthatnak kihelyezett testnevelésórákat a teniszcentrumban. Az egyesület tud ütőket kölcsönözni és oktatási tapasztalattal rendelkező tagjaink is segítenek” – beszélt a tervekről Szabados Márton klubelnök.

Polics József polgármester eközben a tömegsport fontosságát hangsúlyozta: „Komlón számos sportágnak vannak nagy hagyományai, amelyeket a lehetőségeinkhez mérten támogatunk is. Egy élhető és lehetőségekkel teli várost szeretnénk, amihez értelmes szabadidős programokra van szükség. A rendszeres mozgás pedig az egyik legjobb választás, legyen szó teniszről vagy bármely más sportágról. Szerencsére egyre több lehetősége van a komlóiaknak és a Petőfi téri rekonstrukció és a Juhász Gyula utcai egykori bányaterület hasznosítása után ez tovább fog bővülni.”

Forrás: Komló Város Önkormányzata