A rák több mint 50 típusát mutathatja ki egy egyszerű vérvizsgálat, gyakran az első jelek vagy tünetek megjelenése előtt egy új kutatás szerint.

Az Annals of Oncology című tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerzői a daganatból a vérbe jutó DNS kémiai változásai után kutattak - számolt be róla a BBC hírportálja.   

Az amerikai Dana Farber Rákkutató Intézet, a Harvard Orvostudományi Egyetem, a brit Francis Crick Institute és a University College London kutatói több mint 4000 mintát vizsgáltak meg, amely rákos és nem rákos páciensektől származott.   

A betegek között a daganatok több mint 50 fajtája - köztük bél-, tüdő- és petefészekrák - fordult elő. A minták 96 százalékában volt pontos a vérvizsgálat eredménye.   

"A módszernek minden tulajdonsága megvan ahhoz, hogy nagy tömegben, sokféle daganat kimutatásához használni lehessen. Egyelőre korlátozott számban klinikai tesztekben veszik igénybe. Rutinszerű használata előtt a mienkhez hasonló tanulmányok eredményeit kellene látni, hogy többet tudjunk meg a hatékonyságáról" - mondta el Geoff Oxnard, a kutatás egyik vezetője.

Forrás: MTI / bbc.com / annalsofoncology.org

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 813 687 megtekintés

Videó: 47 978 308 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888330

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh