Vietnam 25 megawattos geotermikus erőművet épít Quang Tri tartomány Dakrong körzetében – a tervek alapján a létesítmény 2014-re válik üzemképessé.

Ta Huong, a Vietnam Thermal Association elnökhelyettese szerint az ország kiváló adottságokkal rendelkezik a geotermikus energiatermelés tekintetében, Phu Tho, Quang Binh és Quang Tri területe a legígéretesebb, de szinte bármely tartomány létrehozható hatékony erőmű. Több mint 300 természetes geotermikus forrás és 6 régió található Vietnamban, mely a megújuló energiák használatával évente 800 milliárd dollárt spórolhatna és 250 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását előzné meg.

A 46,3 millió dolláros projekt, az erőmű létrehozása az SVA Financial Group támogatásával valósul meg. A létesítményben a Hot Dry Rock technológiát fogják alkalmazni.

„Összehasonlítva a világ többi részével, Vietnam közepes potenciállal bír a geotermikus energia terén. Az országnak nem csak egy, hanem számos pontja alkalmas az ilyen típusú energia előállítására.” – nyilatkozta Dr. Doan Van Tuyen, a Vietnamese Academy of Science and Technology munkatársa. Geotermikus energiában világelső az Egyesült Államok, második a Fülöp-szigetek.

Forrás: tisztajovo.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 849 504 megtekintés

Videó: 49 029 088 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7045932

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh