Samy Kamkar receptje alapján bárki készíthet olyan drónt, amely képes átvenni az irányítást más drónok felett.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója nemrég jelentette be, hogy rövidesen repülő drónok szállítják majd ki a webáruházban megrendelt termékeket a vásárlóknak. Eközben amerikai kutatók olyan napelemes pilóta nélküli légi járművek (UAV-k) kifejlesztésén dolgoznak, amelyek gyakorlatilag korlátlan ideig tartózkodhatnak a levegőben; könnyen meglehet, hogy néhány évtizeden belül hatalmas drónflották sötétítik majd el az eget.

Persze, ez a lehetőség nem mindenkinek tetszi. Köztük Samy Kamarnak, az ismert és bizonyos körökben komoly közrettegettségnek örvendő hackernek sem, aki 2005-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy különösen jól sikerült komputerféreggel kis híján lebontotta a MySpace-t. Börtönbe is csukták emiatt, ám azóta kiszabadult, és a napokban feltett a blogjára egy olyan hardver-, illetve szoftverspecifikációt, amelynek segítségével bárki elkészítheti a saját drónhackelő drónját: egy UAV-t, amely képes a többi robotrepülő felkutatására, és arra, hogy átvegye felettük az irányítást.

Kamar „SkyJack”-nek nevezte el a drónját, amelynek megépítéséhez csak egy Raspberry Pi alaplapjára, egy kis akkumulátorra, két vezeték nélküli jeladóra és egy Parrot AR.Drone kvadrokopterre van szükség. A hírek szerint készül a SkyJack Linux operációs rendszert futtató asztali gépekre fejlesztett változata is, amely szintén remekül használható lesz majd a drónok eltérítésére.

Samy Kamar „SkyJack” bemutatója itt tekinthető meg: Kattintson ide...

Forrás: pcworld.hu

Kapcsolódó hírünk:

Betiltanák a drón-vadászatot Coloradóban Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Drónok támadása Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 912 266 megtekintés

Videó: 49 078 707 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056513

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh