A MegaUpload-alapító kiadatásával kapcsolatos eljárást David Harvey bíró tárgyalta volna, de miután bírálta az Egyesült Államokat, ezért úgy döntött, hogy inkább visszaadja az ügyet.

David Harvey néhány nappal ezelőtt keményen kritizálta az Egyesült Államokat és ellenezte, hogy a Transzatlanti Partnerség (TPP) program keretében Új-Zélandon szigorítsák a szerzői jog védelmét. A bíró szerint a TPP a földrajzilag elszigetelt szigetország számára azt jelentené, hogy még a DVD-régiókódok megkerülését vagy feltörését is bűncselekménynek minősítenék. Kijelentette: "A TPP és az amerikai Digital Millennium Copyright Act (DMCA) ratifikálása esetén a DVD-régiókódok feltörésére vagy megkerülésére már nem lesz lehetőség, az ilyen jellegű tevékenység tilos lesz. Aki ilyesmit tesz, az bűnöző lesz. De mi már találkoztunk az ellenséggel és ez az USA."

A bíró az internetes jogi ügyek szakértőjének számít a szigetországban, ezért tárgyalta volna ő Kim Dotcom MegaUpload-alapító kiadatási ügyét is. A kijelentése után azonban levonta a konzekvenciákat és elfogultságra hivatkozva visszaadta az ügyet. Jan-Marie Doogue, a kerületi bíróság vezető bírója így kommentálta kollégája döntését: "Felismerte, hogy azok a kijelentései, amiket nemrég az egyik internetes konferencián az egyik szerzői jogi dokumentummal kapcsolatban tett, megkérdőjelezhetik a pártatlanságát és a visszalépést tartotta a megfelelő reakciónak." Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon Harvey magától döntött így, vagy esetleg az Egyesült Államok nagykövetsége is nyomást gyakorolt volna rá.

Kim Dotcom kiadatási ügyének tárgyalását nemrég idén augusztus 6-ról jövő március 25-re halasztották, ezért Kim Dotcom kénytelen további 8 hónapot házi őrizetben tölteni. Az ügyet Nevin Dawson bíró kapta meg, aki februárban engedélyezte, hogy a férfi óvadék ellen szabad lábra kerülhessen.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 757 953 megtekintés

Videó: 48 955 868 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032566

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh