Bár már évek óta olvasni spekulációkat arról, hogy a Facebook az eddigi Tetszik (Like) gomb mellé bevezetheti az annak ellenpárját képező Nem tetszik (Dislike) gombot is, mindeddig ezen pletykák alaptalannak bizonyultak. A héten azonban maga Mark Zuckerberg, a közösségi oldal alapítója és jelenlegi vezetője erősítette meg, hogy hamarosan valóban új, negatív visszajelzési lehetőséggel bővül a Facebook a felhasználók rendelkezésére bocsátott kommunikációs eszközeinek tára.

"Az emberek évekig kérdezgettek a Nem tetszik gombról [..] ma pedig végre eljött a különleges nap. Megerősíthetem, hogy már dolgozunk rajta és hamarosan elérhetővé tesszük", közölte Zuckerberg egy a Facebook főhadiszállásán tartott tájékoztatón. Az újítás bevezetésére az apropót a vezető elmondása szerint a szíriai menekültválság adta, aminek kapcsán minden korábbinál égetőbbé vált, hogy a felhasználók nem (csak) tetszésüket, hanem azt is ki szerették volna fejezni, hogy nem értenek valamivel egyet.

Korábban a Facebook pont azzal utasította el a Nem tetszik gomb bevezetésének ötletét, hogy az nem tenne jót a közösségeknek és barátságoknak, ha a szájt olyan egyszerűvé tenné az egyet nem értés kifejezését is, mint a kedvelését. A jelek szerint azonban az oldal időközben belátta, hogy előbbire éppen olyan igény mutatkozik, mint utóbbira - és megpróbálja kiszolgálni azt.

Az ugyanakkor még kérdés, hogy a diszlájkolás milyen formában válik majd elérhetővé és használhatóvá az oldalon. Az előzmények tükrében valószínű, hogy nem a kedvelés kifejezésére használt lájkolással megegyező módon fog működni - azaz, pl. lehet, hogy a diszlájkok száma nem fog megjelenni a gomb mellett. Hasonló módon nem zárható ki, hogy valójában nem egy, a Tetszik-hez hasonló egyszerű gombról beszélünk, hanem egy olyanról ami több lehetőséget is ad majd a felhasználóknak annak kifejezésére, hogy pontosan milyen negatív érzelmet vált ki belőlük az adott megosztás vagy poszt.

A Facebook azt sem közölte, hogy az új gomb vagy gombok megjelenése mikortól lesz várható.

Forrás: pcforum.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 830 037 megtekintés

Videó: 49 011 208 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041912

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh