Komoly szakembercsere történt a gyártónál, de az alapvető stratégia változatlan maradt.

Chris Lattner éveken át volt az Apple munkatársa és többek között elévülhetetlen érdemei voltak a Swift nevű programozónyelv megalkotásában. A Swiftet a társaság az iOS operációs rendszerében alkalmazta. A szoftverszakértő hat hónappal ezelőtt a Tesla csapatába került, ahol a robotpilóta-rendszerekkel foglalkozott és az volt a terv, hogy a megoldásnak köszönhetően egy napon a Tesla modelljeiből teljesen önállóan közlekedő gépkocsik lesznek. Most viszont a Twitteren bejelentette, hogy távozik a gyártótól, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol fog dolgozni. A Tesla egyik szóvivője úgy kommentálta a hírt, hogy Lattner nem a megfelelő szakember volt a számukra és ezért úgy döntöttek, hogy változtatnak.

Bár Lattner távozott, az elképzelés maradt a régi és a Tesla jelezte, hogy létrehozza a mesterséges intelligencia igazgatói pozíciót és az illető felel majd a robotpilóta-rendszer fejlesztési munkáiért is. A szerződtetett szakember Andrej Karpathy, aki meglehetősen neves szakértőnek számít a területen és jelenleg az Open AI nevű szervezetnél dolgozik. Az Open AI-t többek között Elon Musk, a Tesla alapítója és vezetője, valamint a Szilícium-völgy számos neves befektetője, például Peter Thiel, hozta létre.

Karpathy a mesterséges intelligencia számos részterületét tanulmányozza és mielőtt az Open AI munkatársa lett volna a Deep Mind kutatócsoportjának a szakértője volt. A Deep Mind az Alphabet mesterséges intelligenciával foglalkozó leányvállalata.

Forrás: sg.hu / theverge.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 770 637 megtekintés

Videó: 48 962 935 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7033951

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh