Az NB I-es csapatbajnokság 4., zárófordulóját Komlón a Közösségek Házában rendezte meg a hazai csapat.

Kiváló körülmények fogadták a játékosokat, a verseny előtt a pályák vonalazását újították fel a DÖKE Komló játékosai. A vendéglátók optimistán készülődtek a versenyre, nem is lehetett más a cél, mint a Szegeden megszerzett 6 pontos előnyből megtartani valamennyit. Csapatunk legerősebb összeállításában állt asztalokhoz: Fülöp, Szendrey, Pákai, Trecskó, és Major nézett szembe az ellenfelekkel.

Kicsit nehezen indult be a játék, a végül bronzérmet szerző Vasi GE elleni döntetlennel nyitott csapatunk. A Testvériség csapata egy ideig nem hibázott, 4 pontra közelítette meg a baranyaiakat. Az éppen csak 5-3-ra megnyert mérkőzések rendkívüli izgalmakat hozva, élen tartották a DÖKE Komlót, nem ment jól a játék, de mindig volt valaki, akinek kijött a lépés. A verseny fordulópontja a játéknap közepén volt amikor végre beindult a henger, és 7-1-re nyert a Komló a Testvériség II. ellen, míg a Testvériség I. meglepetésre kikapott az addig nyeretlen Mundial ellen. 7 pontra nőtt az előny, ez azt jelentette, hogy Fülöpéknek már elég két mérkőzést megnyerni a hátralévő négyből bajnoki cím megszerzéséhez! Nem vártak a komlói játékosok, a következő két meccset a Szeged és a Kecskemét ellen megnyerték (6-2, 5-3), eldöntve a bajnoki cím sorsát a DÖKE Komló javára. A hátralévő két meccsen Trischler és Takács is beszállt a bajnokcsapatba, a vereség a Józsefvárostól és a döntetlen a Testvériség I. ellen nem változtatott a végeredményen.

2013 után, immáron 7-edszer bajnok a DÖKE Komló csapata!

Az NB I. élmezőnyének végeredménye:

1.DÖKE Komló 83 pont
2.Testvériség SE I. 79 pont
3.Vasi GE 58 pont

Idén is két csapat, a DÖKE Komló és a Testvériség I. csapata dominált a szektorlabda NB I. mezőnyében. Az első kör után a Komló, a másodikban a fővárosiak vezették a mezőnyt, Szegeden a Komló állt élre, és hazai pályán már élen is maradtak Fülöpék. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindketten megérdemelték volna az első helyet, most a végén a DÖKE Komló felé billent el a mérleg nyelve.

Fülöp Elemér nyerte meg a Takács Zoltán Memorialt

9 komlói versenyző is indult hazai pályán, az NB I-es játéknapot követő vasárnapi, első alkalommal megrendezett Takács Zoltán Memorial egyéni versenyen.

A megnyitón volt barátunkra, csapattársunkra emlékeztünk, Zoli családja részvételével. A verseny ünnepélyes kezdőrúgását Zoli fia, Takács Ervin végezte le. Az érzelemdús megnyitó után 31 fő állt az asztalokhoz, hogy a 9 fordulós svájci rendszerű megmérettetésen eldöntsék ki vigye haza a legszebb serleget.

Igen erős volt a mezőny, 8 első osztályú, 15 másodosztályú játékos is nevezett. Kiélezett, szoros küzdelem alakult ki, az első helyek az utolsó körben dőltek el, senki nem tudott meglépni a többiektől.

A Takács Zoltán Memorial 2022 végeredménye:

Főverseny:

1. Fülöp Elemér (DÖKE Komló)
    2. Pákai György (DÖKE Komló)
    3. Lukács Viktor (Testvériség)
II. osztály:
    1. Szirmay Endre (Vasi GE)
    2. Najror Zoltán (Szeged)
    3. Horváth Imre (Józsefváros)
III. osztály:
    1. Takács Lajos (DÖKE Komló)
    2. Valics Lehel (Marosvásárhely)
    3. Koszta Zoltán (Marosvásárhely)
Minősítés nélküli:
    1. Kománcsik Zsolt (Egyesületen kívüli)

A legközelebbi verseny 2 hét múlva lesz Budapesten, ahol az NB II-es csapatbajnokságban 3. helyen álló DÖKE Komló II. fog az asztalokhoz lépni.

Forrás: DÖKE