Vasárnap éjfélig lehet regisztrálni a március 18-tól 24-ig tartó, immár nyolcadik TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióra a teszedd.hu oldalon – hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A szaktárca az egyhetes márciusi rendezvénnyel is csökkenti az illegális lerakók számát, pályázatokkal és szemléletformáló akciókkal segíti a termelődő hulladék mennyiségének mérséklését, a megfelelő hasznosítást. Kiemelték: a 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen. A begyűjtött szemetet az ITM szállíttatja el a közszolgáltatókkal, azt a hulladéklerakókban ártalmatlanítják – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy a tárcának fontos feladata az illegális lerakók felszámolása is, amely az év elején kiírt pályázat útján mintegy 240 millió forint forrást biztosított az önkormányzatok számára, ezzel segítve az elhagyott hulladékhalmok felszámolását. Emellett törekszik arra, hogy szemléletformáló akciókkal csökkentse az illegális lerakást és javítsa a szelektív gyűjtés arányát.

Forrás: alternativenergia.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 617 megtekintés

Videó: 48 304 428 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921216

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh