Még egy hétig, június elsejéig várják a jelentkezéseket a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyre, amelyre idén először erdélyi települések is nevezhetnek.

Mára már több millió ember vesz részt a kihívásban, amelyet idén 26. alkalommal hirdettek meg a szervezők - emelte ki Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke az M1 aktuális csatorna műsorában. "Idén először hat régióra osztottuk az országot, így lesznek régiós eredményhirdetések is. A legszebb falu, legszebb város címet azonban majd a budapesti eredményhirdetésen osztjuk ki" - fűzte hozzá.   

A szakmai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség mozgósítására.   

A települési önkormányzatok a verseny oldalán jelentkezhetnek, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe). Az európai versenyen az idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.   

"Biztatjuk azokat, akik eddig még nem jelentkeztek, hogy tegyék meg, hiszen a szakemberek ingyenes szakmai segítséget is nyújtanak a nevezőknek" - fűzte hozzá Borbás Marcsi. A versenyre tavaly 324 település regisztrált.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 873 516 megtekintés

Videó: 49 054 625 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053241

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh