Az engedélyezett felnőttképzési intézmények mostantól jelentkezhetnek a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint már Magyarországon is lehetővé válik a növényvédő szerek drónokkal történő kijuttatása a légi permetezésre vonatkozó jogszabály módosításával, amely egyúttal összefoglalja a tevékenység elvégzéséhez szükséges képzettségi, adminisztrációs és műszaki előírásokat.  

Hozzátették, a képzések elindításával és a szakképzett növényvédelmi drónpilóták kinevelésével remélhetőleg mielőbb a magyar gazdák rendelkezésére állhat ez az új, pontosabb és célzottabb környezetkímélő légi permetezési technológia.  

A hivatal a jelentkezéseket elsősorban e-mailben várja az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, továbbá elfogadja postai úton (Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság, 1537 Budapest Postafiók 407.) is. A kijelölés folyamatosan történik, annak feltételeiről és a programkövetelményről a Nébih honlapján  tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 088 megtekintés

Videó: 48 311 537 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922149

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh