Magyar Bíróképző Akadémia

Dr. Bánhegyi Gergely

igazgató

Tisztelt Igazgató Úr!

Van néhány kérdés, amelynek célszerű lenne elhangoznia a bírák 2012. július 10-én tartandó – Bankszövetség általi – oktatásán. Ott lesz a lehetőség: személyesen győződhetnek meg a jelenlévők arról, mennyire nem képesek válaszolni bizonyos kérdésekre azok, akiktől Ön/ök/ az oktatást remélik. Hasznos lenne… ellenkező esetben a bírósági tárgyalókban továbbra is azokkal a döbbenetes hozzá nem értést, tájékozatlanságot bizonyító szövegekkel fogunk találkozni, hogy pl. „Aláírta!” „Jól is járhatott volna!” Ez a kettő a kedvencünk, de sajnos sokkal több van.

1. Az első tisztázandó kérdés az lehetne, hogy tartalmukat tekintve ezek a szerződések kölcsönszerződések-e, vagy kölcsönszerződésnek álcázott, beágyazott derivatívát tartalmazó pénzügyi hibridek. Hogy az utóbbiak, és, hogy mire jó egy ilyen /pl. adóalap-manipulációra a magyar számviteli szabályok hiányai miatt/ arról az interneten MNB-s szakanyagok tanúskodnak.

2. Üdvös lenne, ha megismerkednének a szintetikus hitel fogalmával és forrásával. Szintén MNB-s szakanyag, hogy a „deviza alapú” hitelezés nagy része forintforrásokból származik, megtévesztve ezzel a jóhiszemű hitelfelvevőt.

3. Ha már a szintetikus hitelnél tartanak, meg lehetne kérdezni a Bankszövetséget, tud-e arról, hogy a CDS-felár csak hagyományos refinanszírozásnál létezik, csereügyleteknél nem, mert szükségtelen, fogalmilag kizárt, hogy egy fedezett hitelt még külön biztosítani kelljen – természetesen az MNB Interneten elérhető forrása szerint.

4. Mivel az esetek nagy részében anyabank-leánybank ügyletelés van a háttérben, a transzferár-kérdést is feltehetnék… tudják… közönséges halandóknál a NAV nem fogadja el beszerzési árként azt, amit a befolyással rendelkező megálmodik és amelyen megkötik egymás közt az üzletet, csakis a piaci árat.

5. A hazai kamatemelési gyakorlat száz sebből vérzik: Többek között jó lenne, ha megkérdeznék, miért gondolják a bankok Magyarországon azt, hogy a kamatemelés jogalapját és mértékének helyességét nem kell bizonyítaniuk.

Sajnos ezzel nincs vége. Terjedelmi okokból térünk át más témára.

Szeretnénk, ha olyan előadókat is meghallgatnának, akik nem arról ismertek, hogy éppen most eszkábáltak össze egy felülvizsgálati kérelmet valamelyik bank felkérésére. Dr. Róna Pétert és Varga Istvánt javasoljuk, továbbá tudunk olyan jogászokat is ajánlani, akik jelenleg is otthonosan mozognak az európai /német, osztrák/ pénzügyi jog területén és az ottani banki morálról, gyakorlatról Önöknek sok újdonsággal fognak szolgálni.

Olyan /német-osztrák/ ítéleteket is tudunk Önöknek küldeni, mely banki tájékoztatási kötelezettség és hiteldíj-emelés kérdésében követésre kellene, hogy támogatást nyújtson.

Kíváncsian várjuk, igénylik-e a megfelelő információkat, vagy megelégszenek a július 10-i majdnem semmivel.

Budapest, 2012. július 2.

Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 728 767 megtekintés

Videó: 48 936 993 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029243

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh