Tisztelt Dr. Bánhegyi Gergely úr!

Nyílt levelünkre érkezett válaszában, ha nem is teljesen egzakt módon elutasítva, de kizárta civilek részvételi lehetőségét a Bankszövetség közreműködésével július 10. napján tartandó, a bírák és közjegyzők számára megrendezésre kerülő képzésen.

Véleményünk szerint a magyar társadalomban felmerülhet ezen képzés kapcsán a bírák esetleges befolyásolásának, félretájékoztatásának lehetősége.

Feltételezzük, hogy nem állt szándékában, de e döntésével a bírói társadalmat hozta kényes helyzetbe, az Alkotmánybíróság által a 17/2001. (VI.1.) AB határozatban leszögezett alapvető elv szerint ugyanis ”a bírónak nemcsak pártatlannak kell lennie, hanem pártatlannak is kell látszania.”

Utalva ezzel is „Az emberi jogok európai egyezményében” megfogalmazottakra, miszerint az objektív kritériumokon felül még a függetlenség látszatának is meg kell felelnie egy nemzeti bíróságnak.

Azt, hogy miért és miről akarja Önöket a bankszakma tájékoztatni, tudjuk. Az adósokat is tájékoztatták: „Minden mindennek megfelel, aminek meg kellett felelnie”. Érdekes módon még mindig ezen az állásponton vannak, pedig már sorozatban születnek a tisztességtelen szerződési feltételekről szóló jogerős ítéletek. Azt is szeretnénk tudni, hogy mi lehet az, amit egy civil nem tudhat meg, de egy bíró számára a döntéshez szükséges a jogszabályon kívül és azt – kvázi – az egyik peres fél által megtartott tájékoztató során véli megtalálni.

Budapest, 2012. július 5.

Tisztelettel:

Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 640 077 megtekintés

Videó: 48 839 615 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7012195

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh