Az Európai Bizottság június végéig hagyta jóvá pénteken annak a 2009 elején indult programnak a meghosszabbítását, amelynek keretében a magyar állam segítséget nyújthat a pénzügyi válság miatt bajba kerülő hitelintézeteknek.

A program engedélyezésének meghosszabbításáról eddig hatszor határozott a brüsszeli testület, amely úgy látja, hogy az intézkedések összhangban vannak a bizottság iránymutatásával, emellett jól célzottak, arányosak, valamint időben és hatályban korlátozottak.

2009-ben, amikor a bizottság eredetileg jóváhagyta a pénzügyi mentőprogramot, a brüsszeli testület úgy ítélte meg, hogy a terv megfelel arra, hogy elhárítsa a magyar gazdaságban támadt “komoly zavarokat”, és nem ütközik az unió alapszerződésével.

A 2009-ben elindított program két intézkedést tartalmaz a válság miatt bajba kerülő bankok számára: egyrészt lehetővé teszi feltőkésítésüket azáltal, hogy az állam elsőbbségi részvényekért cserébe új tőkét tesz elérhetővé a pénzintézetek számára, másrészt garanciát nyújt, amely ellentételezés fejében 2009. június 30. előtt keletkezett, legfeljebb három, vagy kellően indokolt esetben öt év futamidejű új tartozásokat fedezhet.

Forrás: tozsdeforum.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 881 655 megtekintés

Videó: 49 059 546 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053989

Jelenleg az oldalon

124
Online

Interreg CE1013 REFREsh