A magyarországi háztartások devizakitettségéből, vagyis a devizahitelezésből adódó társadalmi feszültségek megoldására indított háromoldalú szakmai tárgyalás keddi fordulóját a Magyar Bankszövetség kérésére elhalasztották - tájékoztatott közleményében a pénzügyi jogok biztosa.

Doubravszky György úgy fogalmazott, a halasztásról szóló döntés legfőbb oka, hogy ne szenvedjen késedelmet a kitűzött cél. A biztos írásban megküldte a Magyar Bankszövetségnek a tárgyalás egyetlen, keddre tervezett napirendi pontját, levelére még a héten választ vár.

A megtárgyalásra ajánlott kérdés lényege annak eldöntése, hogy mi a forintban nyújtott és forintban törlesztett deviza alapú hitel pontos meghatározása: devizában nyújtott és forintban törlesztett hitel, devizában nyilvántartott devizahitel, illetve devizában nyilvántartott forinthitel - jelzi a pénzügyi jogok biztosa. Véleménye szerint a kérdés érdemi megválaszolása kulcsfontosságú az egyeztetések folytatása szempontjából.

A múlt szerdán kezdődtek meg a tárgyalások a devizahitelesek problémájának rendezéséről. A pénzügyi jogok biztosa többoldalú tárgyalássorozatot kezdeményezett a devizahitelesek problémájának rendezéséről, ennek első fordulóját tartották meg szerdán a kormány, a Magyar Bankszövetség és a devizahiteleseket képviselő szakértők részvételével. A megbeszélések célja, hogy a felek közösen találjanak megoldást a több százezer magyar családot érintő devizahitelezés problémájára.

A devizaadósoknak nyújtandó esetleges újabb mentőcsomagról Varga Mihály kedden azt mondta, a korábbi lépésekkel jelentős részükön tudtak segíteni, ugyanakkor tudják, hogy az árfolyamváltozás még mindig jelentős kört érzékenyen érint, és az euró vagy a svájci frank néhány forintnyi árfolyamváltozása nagyon sokaknak megnehezíti a törlesztést. Szerinte a bankszövetséggel azon dolgoznak, hogy további lehetőséget kínáljanak számukra is.

Forrás: vg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 734 640 megtekintés

Videó: 48 941 913 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029988

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh