A hétfő esti minihiszti nem múlt el nyomtalanul, ma reggel újra gyengül a forint, 298 környékén jár az euró jegyzése. A nemzetközi vizeken már a csütörtöki kamatdöntésre készülnek.

Az euró forintárfolyama hétfőn 298 fölé gyengült, ezzel még nem érte el a januári mélypontot, de bő egy hónapja nem volt ilyen gyenge. Az európai pesszimista hangulat, a jegybanki devizatartalékot féltő reggeli londoni elemzések és Orbán Viktor délutáni parlamenti felszólalása együttesen váltottak ki kisebb pánikot a befektetők körében.

A JP Morgan reggeli riportja szerint ugyanis a devizahitelesek megmentése miatt a kormány hozzányúlhat a tartalékhoz. Ennek a mondatnak délután lett jelentősége, amikor a miniszterelnök a Parlamentben arról beszélt, hogy a devizahitelesek megmentése továbbra is prioritást élvez a kormány számára. A két dolgot a befektetők összekombinálták, és kisebb hisztit vágtak le a devizapiacon.

Kedden reggel sem sokkal biztatóbb a kép. Az euró jegyzése estére 297 környékére tért vissza, reggel 8 óra után azonban már újra a 298 forintot közelíti az árfolyam.

Forrás: privatbankar.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 906 465 megtekintés

Videó: 49 075 817 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055819

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh