A divatcikkek értékesítésében is bővül a webáruházak részesedése, tavaly már majdnem elérte a 20 százalékot Magyarországon - közölte a glami.hu kedden az MTI-vel.

Glami.hu online divatkereső Fashion (Re)search piackutatási projektjének a magyar online divat kiskereskedelem aktuális helyzetéről szóló legfrissebb jelentése szerint a divat kiskereskedelem a 2020-as 11 százalékos visszaesés után 2021-ben mintegy 10 százalékkal tudott nőni, így a várakozások szerint a hagyományos csatornákon történő értékesítés 2022-ben újra elérheti járvány előtti szintet. Mindeközben az online csatornákon történő értékesítés 23 százalékkal nőtt 2020-hoz képest, és az e-kereskedelmi piac divat szegmensének értéke elérte 311 milliárd forintot.   

Az átlagos rendelési érték 2021-ben nem nőtt jelentősen, átlagosan 2,5 százalékkal volt magasabb 2020-hoz képest. Az online vásárló fogyasztók számának növekedése a világjárvány kezdeti időszaka után tapasztalt hullámot követően lelassult, ezért a webáruházak 2021-es bevételnövekedését elsősorban nem az újonnan megjelenő vásárlók, a magasabb árak, vagy a magasabb átlagos rendelési érték, hanem a vásárlások gyakoriságának növekedése tette lehetővé.   

A Glami.hu új piaci kihívásokat valószínűsít idén, elsősorban a szállítási és gyártási késedelmek, a növekvő költségek, a geopolitikai bizonytalanságok miatt. Az internetes divatoldalak ezeket részben már érzékelik, hiszen a készletek biztosítása most is okoz nehézségeket, a divatcégek fele ráadásul árat emel idén. Az online áruházak a visszajelzések alapján a legfontosabb kihívásnak eddig a piaci verseny erősödését, a megfelelő hirdetések megválasztását és az emelkedő reklámköltségeket tekintették.   

A kutatás a GLAMI Fashion (Re)search projekt része, amelynek fő célja a divat e-kereskedelem dinamikájának megértése. A kutatásban divatcikk-kiskereskedők körében végzett felmérési eredményeket, termékkategóriákra és termékekre vonatkozó belső adatokat, valamint harmadik féltől származó jelentéseket használtak föl - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 744 045 megtekintés

Videó: 48 949 140 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031448

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh