A nemzeti tengelysúlymérő rendszer (tsm) kivitelezési munkálatai a jövő hét végére minden frekventált helyen befejeződnek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ismerteti: a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) beruházásában országosan 89 helyszínen kerül az aszfalt alá automatikus tengelysúlymérő szenzor az útdíjköteles szakaszokon a túlsúlyos járművek kiszűrésére.    

A rendszer mozgás közben képes megmérni a járművek tengelyterhelését, összsúlyát, majd ezt összeveti az útdíjadatbázissal, így fény derül az esetleges túlsúlyra. A rendszer az üzembentartót azonosítja, és a büntetést neki címezve szabja ki.   

Az NFM korábbi tájékoztatása szerint a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és a Nemzeti Közlekedési Hatóság konzorciummal megkötött támogatási szerződés bruttó 29,9 milliárd forintot biztosít a tengelysúlymérő rendszer kivitelezésére.    

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdai közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a mérőhelyek kialakításával kapcsolatos munkálatok miatt a jövő hét végéig forgalomkorlátozások lesznek az M0-ás autóút, valamint az M1-e és M7-es autópálya több helyszínén. A forgalomterelések ideje alatt a közlekedők torlódásra számíthatnak.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 076 347 megtekintés

Videó: 48 305 046 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921295

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh