2019. február 1. napjától jelentősen átalakul a tömegközlekedés Komlón a Körtvélyes, Kökönyös nyugat és Dávidföld városrészekben élők számára. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es számú járat váltja fel.

A Munkácsy utca teljes felújítása után lehetőség nyílt a változtatásokra. Az építkezés befejezése után átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje.

Szabad és munkaszüneti napokon az Autóbuszállomás és Körtvélyes között a Munkácsy Mihály utca érintésével több városrészen halad keresztül a járat. Ugyancsak február 1-től az 5. (Autóbuszállomás – Dávidföld) és a 7. (Autóbuszállomás – Körtvélyes) járatok menetrendje is megváltozik.

A dávidföldi körforgalom és a Mecsekfalui út között két új buszmegálló épült, ezáltal az itt élők könnyebben megközelíthetik a járatokat. Lezajlottak az utasszámlálások, ezt követően alakították ki az új menetrendeket. Az átszervezésről az önkormányzat egyeztetett a buszokat üzemeltető Dél-dunántúli Közlekedési Központtal. A sűrűbb közlekedés ellenére a járatok rövidebb utat tesznek meg, jelentősen csökken a buszok futásteljesítménye. Az új menetrendet a távolsági járatokhoz, főleg a Pécs, Szászvár és Hosszúhetény vonalon közlekedő buszokhoz igazították. 




Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 445 megtekintés

Videó: 47 970 775 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887768

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh