A Baranya Megyei Kormányhivatal döntése értelmében jogerőre emelkedett a komlói büntetés-végrehajtási intézmény építési engedélye. Az 500 férőhelyes börtön építése jövőre indulhat.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézet beruházása. A napokban jogerőre emelkedett és végrehajthatóvá vált a börtön építési engedélye. A dokumentum az eredeti terveknek megfelelően egy 500 férőhelyes épület és a kapcsolódó kiegészítő infrastruktúra – őrhelyek, kutyakenel, hulladéktárolók, aggregátorház stb. – építéséhez adja meg a hatósági hozzájárulást.

Komlót 2015-ben választotta ki a Belügyminisztérium és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az országos férőhely-bővítési program egyik helyszíneként. A félezer büntetését töltő elítéltet befogadó intézmény több mint kétszáz munkahelyet teremt a városban.

Az építkezés megkezdése eddig azért húzódott, mert a BVOP közbeszerzéseire rendre magasabb árajánlatok érkeztek, mint a rendelkezésre álló összeg. A kormány idén úgy döntött, hogy biztosítja a hiányzó pénzt, ezért ősztől újra felgyorsultak az események: előbb az önkormányzat adta át állami tulajdonba az építési telket, most pedig az engedélyezési eljárás zárult le.

„Komló számára fontos ez a beruházás, hiszen jól fizető és stabil munkahelyeket hoz a városba. Ezért a kezdetektől mindent megtettünk a sikere érdekében. Mivel a BVOP a beruházó, ezért a kivitelező kiválasztására az önkormányzatnak nincsen befolyása, de bízunk benne, hogy sikerrel zárul a legújabb beszerzés és jövőre a tényleges munka is elkezdődhet a Körtvélyes és Mecsekfalu közötti területen” – mondta el Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 913 046 megtekintés

Videó: 49 079 102 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056551

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh