Idén ősszel összesen 11 önkéntes napot szervezett a Hauni Hungária Pécsett és Baranyában. A gyár munkavállalóinak közel negyede vett részt ezeken a programokon, a szabadidejükből összesen több mint másfél ezer munkaórát áldozva környezetük szépítésére.

A Dél-Dunántúl legnagyobb ipari üzemének számító Hauni Hungária társadalmi felelősségvállalási programjának évek óta fontos elemei az önkéntes napok. Idén minden eddiginél több, összesen 11 helyszínen nyújtottak segítséget a vállalat munkavállalói: Pécs mellett Cserkút, Komló és Kozármisleny adott otthont a programoknak. A részt vevő haunisok és helyi önkéntesek iskolákban, óvodákban, játszótereken segítettek különféle karbantartások és felújítások elvégzésével.

Az önkéntes munkákat kizárólag hétvégékre vagy munkaidő utánra szervezte a cég, ennek ellenére összesen 275 fő – haunis munkavállalók, családtagjaik és barátaik – vettek részt rajtuk, és így, több mint 1500 munkaórát fordítottak a helyszínek csinosítására, felújítására, fejlesztésére.

Ezalatt a Hauni jóvoltából egy új játszótéri  elemmel is gazdagodott az újonnan elkészült ökojátszótér Cserkúton, fákat ültettek és rendbe hozták a kültéri elemeket a pécsi Jurisics iskolában és lefestették a pécs-kertvárosi Kék Elefánt és ANK-óvodák kerítését és udvari játékait. A rendre jó hangulatú, közös pizzázással záruló események közösségi élménynek sem utolsók, ami hozzájárul a népszerűségükhöz.

„A munkatársainkat évről-évre intenzívebben vonjuk be az önkéntes napok szervezésébe. Korábban csak ötleteket várunk tőlük a lehetséges helyszínekre, idén viszont az ötletgazdák a megvalósításból is aktívabban kivették a részüket. Ennek köszönhetően sokkal elkötelezettebbek és hatékonyabban tudják mozgósítani a közvetlen környezetüket. Ezekkel a rendezvényekkel ugyanis azt szeretnénk elérni, hogy a környezetünk, közösségünk segítése számukra ugyanolyan fontos érték legyen, mint a vállalat számára” – mondta el Katona Gábor, a Hauni ügyvezetője.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 308 megtekintés

Videó: 48 282 649 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919038

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh