Oroszország meg kívánja vitatni a NATO-tagországokkal a föld-föld csapásmérő rendszerek telepítésére vonatkozó moratórium kérdését, és törekedni fog annak elfogadtatására - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Rjabkov hangsúlyozta, hogy el kell kerülni egy "rakétaválság" kialakulását Európában, azt, hogy a kontinensre közepes és rövidebb hatósugarú rakétákat telepítsenek. A diplomata szerint az amerikai Tomahawk manőverező repülőgépek megjelenése Európában feltétlen kockázatot fog jelenteni Oroszország biztonságára nézve.   

A miniszterhelyettes ismételten a kubai rakétaválság megismétlődésének veszélyére figyelmeztetett, hozzátéve, hogy még nem késő elkerülni. Közölte: Oroszország fenntartja magának azt a jogot, hogy választ adjon arra a veszélyes tevékenységre, amelyet az Egyesült Államok és a NATO-tagállamok folytatnak a határai mentén.    

Rjabkov közölte azt is, hogy Moszkva eljuttatta Washingtonhoz az oroszországi amerikai külképviseletekre vonatkozó "tükörköveteléseit", válaszul arra, hogy az Egyesült Államok jövőre 55 orosz diplomatát kötelez majd hazatérésre. A "kiutasításra" adandó ellenlépéseket nem részletezte.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 902 888 megtekintés

Videó: 49 073 652 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055591

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh