Pénteken délelőtt számos egykori bányász gyűlt össze a komlói városháza előtt, hogy tiltakozzon a rokkant-nyugdíjak jelenleg is zajló felülvizsgálata ellen. A legfontosabb sérelmük, hogy többeket közülük rehabilitációra és munkára alkalmasnak minősítettek és emiatt elveszítették a rokkantsági ellátásukat.

Komlón Polics József polgármester személyesen vette át a tüntetők petícióját, s megígérte, igyekszik közben járni az érdekükben.

A polgármester elmondta, hogy a jelenleg zajló átalakítások célja egy olyan racionálisan működő, a foglalkoztatást ösztönző ellátórendszer kialakítása, amely csökkenti a rokkantnyugdíjasok kiemelkedően magas arányát hazánkban. Ebben a munkában a kormányzat kiemelt figyelmet szentelt az egykori bányászoknak, akik egyedüliként tartották meg a korhatár előtti nyugdíjba vonulás lehetőségét. Emellett 25 év földalatti munka vagy ötezer műszak után továbbra is már nyugdíj előtt jogosultak az átmeneti bányász-járadékra. Az 57 év alatti rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatával a cél csupán az, hogy kiegyensúlyozottabb nyugdíjrendszer jöjjön létre, amely a munkaerő-piaci aktivitást ösztönzi az inaktivitás helyett.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 873 952 megtekintés

Videó: 49 054 845 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053262

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh