Nehezen indult a Komló Média működése, melyet szoros figyelem alatt tartott a város első embere az indulásakor.

Polics József polgármester 2011-ben egyszerűen megfenyegette a komlomedia.hu szerkesztőségét, ha a Solar Energy Systems Kft.-ről szóló tényfeltáró cikkét nem veszik le, megnézhetik magukat, mert a közeljövőben semmilyen támogatásban nem fog részesülni a Baranya Televízió Kft. (ez a cég üzemeltette akkor a komlomedia.hu oldalt).

A történet 2011 áprilisában kezdődött, amikor is a Solar Energy Systems Kft. és a város vezetése letette a napelemgyártó cég alapkövét, de még Mátyás Imre atya is áldását adta az eseményen. A komlói lakók pedig szentül hitték, hogy 108 főnek biztos állása lesz az új üzemben. Rengetegen jelentkeztek is az álláshelyekre még azelőtt, hogy egy kapavágás történt volna a leendő gyár helyén.

A komlomedia.hu szerkesztőségében indulásakor oszlopos tag volt Oszvald Péter újságíró is. Mindig tényszerűen objektíven írta cikkeit, ráadásul a nyugdíjára, a városra és ránk való tekintettel ezeket ingyen tette.

Az alapkő letétele után írt egy tényfeltáró cikket, ami arról szólt, hogy a szolár cég nagyon gyanús és semmilyen komolyabb előélete sincs, talán nem kellene ekkora feneket keríteni az eseménynek, és a komlóiak ne igyanak előre a medve bőrére. Ki is került még aznap a cikk a weboldalra...

Aztán megcsörrent a telefon: Polics József felhívta Magyar Ferencet, és – röviden összegezve a beszélgetést – megfenyegette, hogy ellehetetleníti a televíziós vállalkozás létét, amennyiben a cikk nem lesz azonnal eltávolítva.

Mivel a vezetőnek is családja volt, alkalmazottai voltak, kénytelen volt úgy dönteni, hogy leveteti a cikket a weboldalról.

Ezek után felhívta Oszvald Pétert és azt mondta neki: „Péter ne haragudj, de nem ér annyit az egész, hogy a polgármester „kicsináljon” bennünket!”

– Rendben van Feri, de ha ezt megteszed, soha többé nem fogok írni a komlomedia.hu oldalra! – hangzott az újságíró válasza. És ezt be is tartotta! Soha többé nem jött, nem keresett minket.

Ahogy mindenki láthatja Oszvald Péternek mindenben igaza volt! 10 éve csak a gaz nő a területen, minden az enyészeté.

Magyar Ferenc véleménye, hogy Polics József ért pár dologhoz, de a médiához abszolút nem, ennek ellenére még most is diktálja a rögeszméje által hitt „megoldásokat”, egyedül. Sajnos ez így is fog maradni, ameddig ő a polgármester.

És még egy dolog. A média helyzetéről eddig megjelent cikkek egyetlen apró, de nagyon fontos részletről nem szóltak soha: 2010-től Polics József kilenc éven keresztül egyetlen alkalommal sem írt ki pályázatot a városi média üzemeltetésére, hanem azt mindig pályáztatás nélkül adta a saját embereinek. Csak azután tartotta a pályáztatást fontosnak, miután az új testület pályáztatás nélkül másnak adta volna ezt a feladatot. Azonban az erre kiírt pályázatokat minden alkalommal a polgármester írta ki a saját jól bevált csapatára szabva…