A bajai Rábl Színpad előadása nyerte el a hetedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját - tájékoztatták a szervezők a fesztivál vasárnapi zárását követően az MTI-t.

A bajai társulat a Rém hangosan és irtó közel című kamaradrámáját adta elő a baranyai város fesztiválján, a művet színpadra állító Dely Géza pedig a legjobb rendezőnek járó díjat érdemelte ki, míg alakításáért Szemesi Csengét a legjobb női főszereplő díjban részesítették.   

A KASZT-on a második helyet a komlói Súgólyuk Színház Gene Stone - Ray Cooney: Miért nem marad reggelire? című vígjátéka nyerte, míg harmadik lett a Vasvári Játékszín Csengey Dénes: A Tejút lovasa című monodrámája.     A komlói társulat színésze, Fehér Attila kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, Barbarics Diána pedig a legjobb női mellékszereplő címet érdemelte ki.     

A legjobb férfi mellékszereplő Balogh Mihály, a székesfehérvári Szabad Színház tagja lett, aki Háy János A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabjában játszott.     

A színészi különdíjat Bajor János a Vasvári Játékszín főszereplője kapta meg.     

A szervezők arra is kitértek, hogy a találkozó keretében minősítéseket szerezhettek a társulatok, így a vasárnapi díjátadón arany minősítést érdemelt a komlói Súgólyuk Színház vígjátéka, ezüstöt a Vasvári Játékszín produkciója, valamint a komlói társulat Tizenegy több, mint három című pódiumjátéka. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház A lány, aki hozott lélekből dolgozott című darabja.     

Az idei, november 4. és 7. között rendezett fesztivál produkcióit a - Pataki András Jászai-díjas rendező, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, Molnár Anikó és Papp Attila színművészek alkotta - szakmai zsűri értékelte.     

Az esemény versenyprogramjában hét előadást láthatott a közönség.     

A produkciókat szakmai zsűri értékelte, tagjai: Pataki András Jászai-díjas rendező, a fesztivál igazgatója, Németh Ákos József Attila-díjas drámaíró, Regős János rendező, a Magyar Szín-Játékos szövetség elnöke, Molnár Anikó és Papp Attila, a Soproni Petőfi Színház színművészei voltak.       

A közleményben Pataki András fesztiváligazgatót idézve azt írták, hogy nehéz volt megrendezni a fesztivált, hiszen a világjárvány miatt a csoportok kevesebbet tudtak dolgozni, próbálni, előadásokat színpadra állítani, azokat utaztatni. A korábbi évek ötödéből válogathattak csak, viszont jelentős szakmai kompromisszumokat nem kellett kötniük, így a minőség és a színvonal megmaradt.     

A rendezvény fővédnökét, Hoppál Péter országgyűlési képviselőt, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztost idézve kiemelték: a hét éve elindult kormányzati program keretében az ország sok pontján teremtenek esélyt arra, hogy az emberek életminősége a kultúra által javuljon.     

Polics József (Fidesz-KDNP), Komló polgármestere úgy vélekedett a vasárnapi gálán, hogy a közönség érzékelhető óvatossága ellenére a nézők várakozáson felül látogatták a fesztivált, ami azt is mutatja, Komlón igény van a minőségi kultúrára.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 431 027 megtekintés

Videó: 41 183 448 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6052095

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh