A szociális földprogramot a volt mecsekjánosi kertészet területen valósította meg az önkormányzat. A talaj előkészítését, az ágyások kialakítását követően szabadföldi zöldségtermesztés zajlott a területen tízféle zöldségfajtával.

A program a Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által támogatott közfoglalkoztatás segítségével zajlott. A földprogramhoz kapcsolódóan 12 fő hosszabb időtartamú közfoglalkoztatására került sor első alkalommal 2011. októberétől 2011 év végéig, majd 2012. február 1-től 2012. június 30 – ig.

Februárban a hosszú ideig elhúzódó havazás hátráltatta a munkálatokat, közel egy hónapos csúszást eredményezett, addig a Városgondnokság segítségével fóliasátrakban palánták nevelésére került sor.

A zöldségtermesztés többségében sikerrel zárult, a betakarítás folyamatos. A májusban jelentkező fagyok bizonyos zöldségfajták növekedését visszavetette, emiatt szükség volt újabb vetésre is. A betakarítás elhúzódása, valamint a program sikeres megvalósítása is indokolja, hogy a területen folytatódjon a foglalkoztatás, valamint az önkormányzat újabb pályázatot nyújtson be ebben a témában.

A szociális földprogram pályázat támogatási időszaka június végén lezárult. A Wekerle Sándor Alapkezelő ismételten kiírta a szociális földprogramok működtetésének támogatására irányuló pályázatot. Ennek benyújtásának határideje július 30. A rendelkezésre álló keretösszeg országos szinten meghaladja a 170 millió forintot.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 902 884 megtekintés

Videó: 49 073 650 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055591

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh