Az emberiség világűrhöz fűződő viszonyát állítja a középpontba a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed m21 galériájában május végén nyíló új, 65 művész 250 műalkotását felvonultató képzőművészeti kiállítás - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A főként kortárs alkotók műveit bemutató galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. közleménye szerint AZ ŰR - alternatív kozmoszok címet viselő tárlaton mások mellett Victor Vasarely, Kondor Béla, Ország Lili és Révész László László munkáival találkozhatnak a látogatók.  

A szervezők ígérete szerint a kiállításon az érdeklődők minden érzékükre ható, fotókból, videókból, tér-, hang- és fényinstallációkból álló interaktív "űrélményt" élhetnek át a galéria 1100 négyzetméterén.  

A tárlaton a Magyar Nemzeti Galériából, a Szépművészeti Múzeumból, a budapesti és a pécsi Vasarely Múzeumból, számos hazai magángyűjteményből és galériából kölcsönzött alkotások között az űrkutatás hőskorszakából származó dokumentumokat is szemügyre lehet majd venni - jelezték a beharangozóban a szervezők.  

A május 27-én nyíló kiállítás - amelyről bővebb tájékoztatás az m21.pecsigaleriak.hu címen olvasható - augusztus 28-áig látható a pécsi kultnegyed galériájában.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 991 megtekintés

Videó: 48 282 163 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918995

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh