A Közösségek Háza, Színház- és Hangversenyterem „5-let(t) Ház” című pályázata 28 millió forint támogatást nyert. A pályázatban 7 kreatív területen volt lehetőség képzési programok kidolgozására. Ezek közül az intézmény a következő tevékenységi formákat és szakembereket választotta ki:

Kézművesség – népi játékkészítés Molnárné Kaposvölgyi Márta, fotográfia – Kis-Marics Tamás, előadóművészetek – ezen belül zene – népi hangszer / vonós Deáky Péter / cimbalom Kis Alfréd, színjátszás -Korbuly Kata és elektronikus sajtó - Fábián Mária vezetésével.

Októberben a hat gyermekcsoport kezdi meg munkáját a Frank Eszter teremben, ami a jövőben az 5-let(t) Ház kreatív tevékenységeinek otthona lesz. Emellett a színjátszók természetesen a színházat, az elektronikus sajtósok az informatika termet is igénybe fogják venni.

A csoportokban a tanuláson túl az ismeretek szintetizálása, a kreatív területre jellemző konkrét termékek-produktumok létrehozása és bemutatása is hangsúlyos szerepet kap, ami tulajdonképpen a pályázat valódi célja és tartalma.

A kétszer egy éven keresztül folyó munkával párhuzamosan rendezvényekre, börzékre, workshopokra, kiállításokra, bemutatókra kerül sor, online- és papíralapú kiadványok valósulnak meg, ahol a gyerekek bemutatják munkájukat. A pályázatban természetesen minden kreatív terület munkához a pályázó biztosítja az eszközöket, berendezéseket, szakmai anyagokat és a szakmai megvalósítást szervező szakembereket is.

A foglalkozások kezdőidőpontjai:

- Népi játékkészítés 2012. 10. 03. szerda 15-17 óra.

- Fotográfia: 2012. 10. 01. hétfő 15-17 óra.

- Színjátszás: 2012. 10. 05. péntek 15-17 óra (színház)

- Elektronikus sajtó: 2012. 10. 05. péntek 15-17 óra.

A szervezők remélik, hogy minél több gyermek és fiatal részt tud venni “5-let(t)es” csoportjaikban, és sokan tudnak majd megismerkedni “5-let(t)es” kreatív termékeikkel.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 703 749 megtekintés

Videó: 48 916 966 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025276

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh