Közeledik mindenszentek és halottak napja, amikor elcsendesedve azokra emlékezünk, akik már nem lehetnek velünk. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg. A halottak napját már 998 óta emléknapként ünnepli az egyház.

A nagyszámú látogatókra számítva az elmúlt évekhez hasonlóan már egész héten meghosszabbított nyitva tartással, sűrített autóbusz járatokkal és forgalomirányítókkal készül a komlói temető az eseményre.

Konyári Zsolt a Komlói Temetkezési Kft. szóvivője elmondta, egész nap várják a látogatókat 7.30-tól este 20.00 óráig. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjármű tulajdonosokat ezeken a napokon is beengedik a sírokhoz.

Kérésük annyi, hogy a keskeny utak miatt úgy parkoljanak a temető területén, hogy a forgalmat ne akadályozzák.

Konyári Zsolt felhívja a látogatók figyelmét, hogy zöld alapra, fenyőágra stb. elhelyezett gyertyát ne hagyjanak felügyelet nélkül, mert a viasz kiég, kárt tesz a műkő, gránit sírban és könnyen tüzet okozhat.

Változás az előző évekhez képest hogy a mindenki koszorúja ezentúl nem a ravatalozónál lesz elhelyezve. A ravatalozókat és környékét új térkővel burkolták le. A sok gyertya, viasz tönkre tenné a felújított területet. A ravatalozókkal szembeni zöld részen lesz elhelyezve a mindenki koszorúja, melynél a távol nyugvó szeretteinkért gyújthatunk mécsest, gyertyát.

Vidéki családtagok, távoli rokonok egész nap felkereshetik a temető területén található estig nyitva tartó irodát, hogy hozzátartozójuk pontos nyughelyéről tájékoztatást kérjenek.

A parkolóban a polgárőrség a rendőrséggel karöltve irányítja a forgalmat. Remélhetőleg az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kulturáltan zajlik majd a parkolás.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 893 207 megtekintés

Videó: 49 065 817 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054788

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh