Pár nap múlva itt a karácsony, a szeretet ünnepe. Az ünnepvárás időszakáról és a karácsonyról Molnár Imre református tiszteletes beszélt.

Mi is a valódi ünnep, a karácsony igazi értelme? Az ünnep a várakozással kezdődik, amikor felkészítjük a lelkünket erre az eseményre.

Három nagy ünnepünk, a karácsony, húsvét és a pünkösd a keresztények ünnepe, mindhárom a megváltóhoz kapcsolódik. Családi jellege miatt mégis kiemelkedik a karácsony, ami a testet öltés, a jászolban fekvő Jézus eljövetele révén kedves eseménytörténet, melengeti az emberek szívét.

Jézusban megtestesült a szeretet, a jóság. Miután ezt befogadtuk, közelebb kerülünk egymáshoz, felebarátunkhoz, földi társunkhoz.

Mi az a szeretet? Az első karácsonykor Isten Jézust adta, példamutatónak küldte, hogy saját személyes példáján keresztül megtanítson, milyen adni, szeretetben élni. A karácsony tehát hála, ilyenkor igyekszik az ember adni, örömöt vinni mások életébe. Az ajándék nemcsak az elfogadásról, a jóság gesztusáról szól, hanem az ember maga is igyekszik viszonozni. Akinek családja van, a család felé, akinek nincsen, az földi társai, barátai felé. Engedni kell a bíztatásnak, hogy a karácsonyi lelkület bennünk testet öltsön. Máskor is jónak kell lenni, de karácsonykor különösen.

Napjainkban a kereskedelem rátelepszik az ünnepre. A világtól nem lehet elvárni hogy ne használja ki ezt a lehetőséget. Derűs nyugalommal kell szemlélni ezt a folyamatot, hiszen mi is részesei vagyunk, vannak igényeink. Természetesen a gyerekeknek kell az ajándék, de a fényűzés és a vásárlás túlságosan háttérbe szorította az igazi értékeket.

Az igazi ajándék az, melyet jó szívvel, szeretettel adunk, amibe oda tudjuk illeszteni saját érzéseinket, ami kapocs két ember között.

Az ünnep eredeti célja, hogy a halandó ember megálljon, és az ünnepben találkozzon a teremtővel, kiszakadjon a földi élet keretei közül az ünnep alkalmából. Ebben a találkozásban formálódik a lélek. Az ünnep remek alkalom hogy bennünket abba az irányba fordítson, ahol helye lehet a mi cselekvő szeretetünknek. Az ünnep egy kezdet, hogy megtanítson minket, hogy hogyan éljünk a hétköznapok világában. Jó, ha eszünkbe jutnak a szegények, a hajléktalanok, a szenvedők. Ne engedjünk a kísértésnek, hogy csak ilyenkor szerepeljen a segítségnyújtás a teendőink között. Ha az ünnep véget ér, megerősödve továbbra is cselekedjük a jót.

Ezekkel a gondolatokkal szeretetteljes szép karácsonyt és a jövő évre egészséget, boldogságot kíván minden kedves látogatójának a Komló Média minden munkatársa.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 716 megtekintés

Videó: 48 283 718 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919158

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh