Hamisítatlan kulináris programot kínál az édes szájúaknak a Zsolnay-negyed. Két nap csokiélvezetet nyújt a IV. Pécsi Csokoládé Karnevál. A szervezők bíznak benne, hogy a tavalyi kétezer fős látogatottságot idén sikerül túlszárnyalni.

Március 5-én és 6-án a barna csábításé a főszerep. Számtalan program és csokoládé közül választhat, aki ellátogat a fesztiválra. Az ország minden tájáról származó magyar kézműves termékek kiállítása és vására számos látni-és kóstolnivalót tartogat.

A csoki szökőkutat nemcsak a gyerekek fogják élvezni, ugyanis pillecukrot lehet mártogatni bele. A kicsik ehető csokis jelet és tetoválást kapnak az egész napos ingyenes játszóházban, ahol bőven lesz ínyenc játéklehetőség.

A csokis mesesarok szombaton 15.00 órakor nyílik. L. Molnár Edit pécsi írónő olvassa fel csokis meséjét a piciknek.

A felnőttek személyesen találkozhatnak, beszélgethetnek a kézműves csokoládék készítőivel. Bőven lesz lehetőség vásárolni is a finomságok sokaságából. A bonbonkészítő bemutatón természetesen kóstolgatni is lehet az elkészült remekműveket. Minden látogató tombolajegyet is kap, értékes és finom meglepetések kerülnek kisorsolásra.

A Csoko-Láda Csokibolt munkatársai nem mindennapi bemutatót tartanak: stílusosan Zsolnay-csempéket készítenek csokoládémozaikokból, melyekre ezután Zsolnay-mintákat festenek csokoládéval a Zsolnay Porcelánmanufaktúra festői. A több ezer darabból elkészített alkotás több négyzetméternyi felületet tesz majd ki.

A csokoládépapír-kiállítás a múltba repítheti vissza az idősebb korosztályt, de lesznek egyedi, kézi csomagolóanyagok és külföldről származó csokipapírok is. A látogatók által beküldött, leadott különleges papírokat is szívesen fogadják és kiállítják a karneválon, ha március 3-ig leadják bármely Csoko-Láda üzletben. ( Zsolnay Kulturális Negyed, Csoko-Láda Csokibolt – 7626 Pécs, Felsővámház u. 56.)

Március 4-én este a Zsolnay Étterem Csokivarázs élményvacsorát kínál, 5-én pedig Csokoládé koncertet adnak a PTE Zeneművészeti Kar hallgatói.

A szakmai előadások keretein belül dietetikus, csokiblogger és neves csokoládékészítők tartanak előadásokat.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 800 megtekintés

Videó: 48 312 114 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922332

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh