Huszonnégy éve, 1992 óta ünnepeljük a víz napját. Ebben az évben a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián hívták fel a világ figyelmét a föld folyamatosan csökkenő édesvíz készletére.

Az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává. A jeles nappal a helyes vízgazdálkodásra, környezetünk védelmére hívják fel nemzetek, szervezetek, magánszemélyek figyelmét.

Nagyon fontos a felnövekvő generáció hozzáállása, környezettudatos gondolkodásmódjának kialakítása. Ennek érdekében már az óvodáskorúakat is megszólítják. Vízzel, az élővilággal, vízi állatokkal kapcsolatos szórakoztató feladatokon keresztül szélesítik a kicsik ismereteit ezen a napon az óvodákban is. Az iskolába lépve már széles körű tudást szerezve remélhetőleg már más szemlélettel tekintenek erre a mindennapi, de mégis életet jelentő folyadékra.

A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény „...a víz az úr„ címmel rendezi foglalkozásait a Víz Világnapja alkalmából. Szeretettel várják az óvodásokat és a kisiskolásokat ezen a napon. Időpont egyeztetés után (tel: 481-071) más alkalommal is megtartják rendezvényüket az intézmény dolgozói.

Ízelítő a tartalomból: a víz szerepe, a föld vízkészlete, víz a mindennapokban. Vizes kísérletekre is sor kerül a rendezvényen.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 511 megtekintés

Videó: 48 287 000 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919513

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh