A riói olimpia magyar győzteseinek tiszteletére állította össze január 2-ai újévi koncertjének programját a Pannon Filharmonikusok (PFZ) zenekar - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

A Lendvay József hegedűművész közreműködésével a pécsi Kodály Központba szervezett gálakoncerten Hosszú Katinka úszó tiszteletére Johann Strauss Gyorsuló dallamok keringője kerül műsorra - derült ki az írásos tájékoztatóból.    

Mint hozzátették, Szilágyi Áron kardvívó izgalmas tusait Hacsaturján Kardtánca idézi a publikum elé, Kenderesi Tamás pécsi születésű úszót a méltán népszerű Carmen-fantázia köszönti. Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó Kozák Danutának Dave Brubeck Take five című szimfonikus átiratát ajánlja a zenekar, Imre Géza párbajtőrvívó tiszteletreméltó helytállása előtt Lehár Ferenc Arany-ezüst keringőjével hajt fejet a Pannon Filharmonikusok.    

A paralimpia pécsi bajnokát, Sors Tamást a legendás Niccolo Paganini virtuóz Molto perpetuo című darabja köszönti. Az esten a zenekar vezető karmestere, Bogányi Tibor gondoskodik a felhőtlen, könnyed hangulatról; házigazdaként Bősze Ádám műsorvezető lép színpadra.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 719 501 megtekintés

Videó: 48 930 979 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028116

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh