Kiállítás megnyitóra invitálja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. Wache Jánosné Schulteisz Margit több évtizede forgatja kedvenc hangszerét a harmonikát. Rendszeresen fellép és bemutatókat tart gyerekeknek kedvcsinálóként.

Az elmúlt 35 év összefoglalójaként kiállítása nyílik február 3-án, pénteken a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény kiállítótermében. A 35 év a harmonika világában című tárlatot Rónáné Lusztig Ágnes pedagógus nyitja meg 17.00 órakor. Az ünnepségen a Kenderföld-Somági Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportja közreműködik.

A kiállítás február 25-ig díjtalanul tekinthető meg.

Wache Margitka gyerekkorában bátyjától leste el az alapokat, aztán évtizedekig nem vett hangszert a kezébe. A nyolcvanas években férjétől kapott ajándékba egy harmonikát, ekkor kezdett el autodidakta módon tanulni, csak úgy magának zenélve, mivel a kottát nem ismeri. Több, mint húsz éve kíséri a Kenderföldi Általános Iskola táncosait. Ez alatt az idő alatt olyan gyakorlatra tett szert, hogy számos bemutatóra, fellépésre hívják.

Ezek után az Őszirózsa Tánccsoportot is lelkesen kíséri harmonikán. 2012-ben Margitka a pécsi Ki mit tud versenyről maximális pontszámmal jutott az országos döntőbe harmonikaszólóval. Fellépett szájharmonikával is, mivel ezen előbb kezdett zenélni mint gombos harmonikán.

Forrás: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Fotók: Kenderföldi Általános Iskola