Környezetkímélő elektromos autók vásárlását írják elő a helyi kormányzatoknak a kínai kormányszervek, egyben támogatást helyeztek kilátásba új autók vásárlásához - derült ki egy frissen közölt pekingi dokumentumból.

A kötelező tervszámokat tartalmazó közös utasítás célja, hogy 2016-ra az újonnan vásárolt állami tulajdonba kerülő autóknak nem kevesebb mint 30 százalékát adják az alternatív energia hajtotta járművek.

A közismerten rossz levegőjű térségekben, így a Peking-Tiencsin-Hopej régióban, valamint a Jangce-folyó deltájában és a Gyöngy-folyó torkolatánál a helyi kormányzati, közintézményi beszerzéseknek idén már teljesíteniük kell a 15 százalékos átlagos arányt.

Az érintett autók között vannak teljes mértékben elektronikus hajtásúak, hibridautók és hidrogén üzemanyagcellás motorral felszereltek.

A körlevélben ismertetett terv teljesítése érdekében a központi kormány a 180 ezer jüannál (6,6 millió forint) olcsóbb új autók vásárlásához támogatást helyezett kilátásba, egyben utasította a helyi kormányzatokat a kiszolgáló létesítmények, töltőállomások megépítésére. A szóban forgó autókat érintő kedvezmények ki fognak terjedni a parkolásra, és érinteni fogják az autóhoz jutás sorsolásos rendszerét is.

A kínai kormány a napokban jelentette be, hogy az alternatív energiával hajtott autókat mentesíti a 10 százalékos forgalmi adó terhe alól idén szeptembertől 2017 végéig.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 815 269 megtekintés

Videó: 39 768 585 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5968659

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh