Mintegy hatvan programmal, köztük a Vad Fruttik, a Szabó Balázs Bandája és a Magashegyi Underground koncertjével várja a közönséget a szeptember 14. és 24. között a Pécsi Napok a baranyai megyeszékhelyen.

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) hétfői közleménye szerint Pécs és a régió legnagyobb múltú összművészeti fesztiválján résztvevők több mint 20 gasztronómiai kitelepülő bőséges étel-ital kínálatából válogathatnak; a Jókai téren a kézművesek kínálják majd portékáikat.

A zenei fellépőkre térve jelezték: a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó Szabó Balázs Bandája; a vokálos, modern dance stíluson nyugvó New Level Empire; a Rudán Joe Band, a Vad Fruttik és a Magashegyi Underground szórakoztatja majd a publikumot.   

Mint kiemelték, a Fonogram-díjas Mobilmánia csaknem kétórás koncertjén fellép Vikidál Gyula, az együttes alapító tagja. A Kodály-év alkalmából a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) nagyszabású szabadtéri koncertet ad a VoiSingers énekegyüttes közreműködésével.   

A fesztivál ideje alatt három alkalommal jelentkezik a Gasztronómia és irodalom elnevezésű beszélgetős főzőshow. A sorozat ötletgazdája Lokodi Ákos - írták megjegyezve, hogy a pécsi kreatív séf vendége lesz Cserna-Szabó András író, Váncsa István újságíró, valamint Bereznay Tamás séf.   

A gyerekek több játszóház, a Receficélők koncertje, valamint a Hangerdő Társulat interaktív, zenés gyermekelőadása is várja.   

A ZSÖK kitért arra is, hogy Pécsi Napok alatt a pécsiek számára különböző kedvezményeket biztosító, úgynevezett Tüke-kártyával rendelkezők egyet fizet, kettőt kap akció keretében látogathatják meg a baranyai megyeszékhely páratlan kincseit: a pécsi világörökségi helyszíneket és a 650 éves pécsi Középkori Egyetem interaktív kiállítását. Az Ókortól a középkorig elnevezésű jegycsomag a ZSÖK infopontjain, köztük a Cella Septichora Látogatóközpontban váltható meg - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 171 megtekintés

Videó: 48 289 971 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919798

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh