A kórház életében sorsdöntő események történnek, amivel kapcsolatban Polics József Komló város polgármestere február 29-én a Komló és Térsége Televíziónak adott interjújában a jelenlegi állásról tájékoztatta a lakosságot (adásban a riportot teljes terjedelmében a Komló és Térsége Televízió március 5-i adásában láthatják).

A polgármester elmondta, hogy a teljes magyarországi kórház struktúrát átalakítja a kormány. Mint ahogy már korábbi híreinkben is megjelent, az összes kórház állami tulajdonba kerül, ennek része a Komlói Kórház átszervezése is.

A legtöbb kórházról már végleges döntés született, azonban még 5 kórház sorsáról tárgyalások folynak, melynek során az állami tulajdonba történő átadás utáni struktúráról döntenek. Ezek egyike a Komlói Kórház. A megállapodások végső határideje március 12-e, amikorra biztosan tudni fogjuk hogy a Komlói Kórháznak az országos ellátásban milyen szerep jut. Egy biztos: a kórház a térségben vezető szerepet fog kapni a pulmonológiai ellátásban, és ehhez biztosítják a szükséges fejlesztési forrásokat is, megközelítőleg 200 millió forintot.

A kórház szakmai vezetése arra kérte a polgármestert, hogy képviselje azt a szakmai álláspontot, hogy legalább 20 belgyógyászati és 10 sebészeti aktív ágyat és a hozzá tartozó ellátást tarthasson meg a kórház.

Az biztos, hogy a kórházban megmarad a 160 ágy, csak annak szerkezetében lesz változás.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 121 899 megtekintés

Videó: 38 391 123 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5885121

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh