Újabb zártkerti utakat hoz rendbe a komlói önkormányzat. A három éve elkezdett felújítási programba idén a saját erő mellett pályázati forrásokat is be szeretnének vonni.

A napokban adta be támogatási kérelmét Komló a Földművelésügyi Minisztérium Zártkerti Pályázat Programjára. A kitűzött cél az úgynevezett sturci út és a Patak utca közötti zártkerti útszakasz felújítása és néhány szükséges kiegészítő munka elvégzése. Ide tartozik például a csapadékvíz-elvezetés megoldása a Patak utcában, valamint a vadkárok megelőzése érdekében védőkerítések építése.

„10 millió forintos támogatásra pályáztunk, a várakozásaink szerint február során a minisztérium el is bírálja a beérkezett kérelmeket. Ha megkapjuk a pénzt, akkor az időjárás melegebbre fordultával neki is látunk a munkának” – vázolta a forgatókönyvet Polics József polgármester.

A pályázat mellett saját forrásból is bővíti a város a zömében kertek és hétvégi házak között kanyargó utakat. A tervek szerint a szilvási városrész közelében lévő Cseresznyeág-dűlőben egy nagyságrendileg fél kilométeres részt újítanak fel az idén. „Három éve kezdtünk bele a zártkerti utak felújításába. Komló lakásállománya alapvetően társasházakból áll, ezért nagyon sok embernek van telke a peremterületeken, ezek megközelíthetősége évek óta rendszeresen visszatérő probléma volt. Fokozatosan szeretnénk a teljes úthálózatot rendbe hozni és ezzel sokak számára élhetőbbé tenni a városunkat” – összegzett a polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 295 megtekintés

Videó: 48 314 716 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922807

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh