Teljes felújításon esik át a komlói gyermekkönyvtár. A 32 millió forintos, európai uniós finanszírozású beruházás végére a gyerekek kedvence, a Komlosaurus is „beköltözik” a könyvtárba.

Szinte csak a falak és a könyvek maradnak a régiek a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény gyermekkönyvtárának hamarosan kezdődő teljes felújításának a végére. A két éve átadott Dínóbirodalom játszóház után egy újabb épületrész újul meg. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP) nyert, nagyjából 32 millió forintos támogatásból megvalósuló munkálatok a városközponti épület alsó szintjét érintik. Kicserélik a burkolatokat, vezetékeket, kapcsolókat, új bútorokkal rendezik be a helyiségeket, korszerű riasztóberendezést és légkondicionálót szerelnek be. Bővül a könyvtár technikai felszereltsége: korszerű számítógépeket és okostáblát használhatnak majd a gyerekek. Ráadásul a gyermekkönyvtár akadálymentesítését is tartalmazza a projekt.

A munka március elején indul, a teljes befejezés év végére várható. A tényleges építés ennél jóval rövidebb ideig tart majd, így a könyvtárhasználóknak csak alkalmi kellemetlenségekre kell felkészülni. A projekt idején ugyanis mind a felnőtt, mind a gyermekkönyvtár a megszokott rend szerint tart nyitva. Utóbbi egy ideiglenes helyiségbe települ át, ahol szűkösebb körülmények között, de minden szolgáltatás elérhető marad. Mindössze a költözés idejére, február 12-től kezdődően maximum két hétre zárnak be, de utána újra várják az olvasókat.

„A város költségvetésének dupláját is elérik ebben az évben a sikeres pályázatokkal megszerzett fejlesztési források Komlón, s ezeknek a könyvtár és múzeum az egyik haszonélvezője” – mondta el Polics József polgármester. A gyermekkönyvtár felújításán túl a muzeális gyűjteményben folyamatban van a bányászati kiállítás fejlesztése is a Kubinyi-program keretében és egy Interreg-pályázatnak köszönhetően az épület teljes akadálymentesítésére is sor fog kerülni.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Fotók: Városi Könyvtár

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 683 megtekintés

Videó: 48 913 608 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024779

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh